Ετήσιος προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος

380

Ήξερες ότι ο ετήσιος προληπτικός έλεγχος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να κάνεις για την Υγεία σου;

Ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνεις;

Φυσική εξέταση

Μεταβολές στον ύψος, βάρος, αρτηριακή πίεση ή στο μέγεθος των μαστών μπορεί να αποτελούν πρώιμα συμπτώματα ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, όπως πρόβλημα με το θυρεοειδή αδένα, το μαστό, οστεοπόρωση ή καρδιαγγειακό νόσημα.

Γυναικολογική εξέταση

Με τον έλεγχο του μεγέθους και της θέσης διάφορων οργάνων, όπως του κόλπου, της μήτρας, των σαλπίγγων και των ωοθηκών, ο γυναικολόγος μπορεί να διαγνώσει πιθανή φλεγμονή, ή καρκίνο σε αυτά τα όργανα.

Παπ Τεστ

Αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό τρόπο πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το Παπ τεστ ανιχνεύει έγκαιρα μη φυσιολογικά κύτταρα του τραχήλου της μήτρας πριν εξελιχθούν σε προκαρκινικά ή καρκινικά. Το ThinPrep Pap Test σε συνδυασμό με την Τεχνολογία Imaging αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

HPV Test

Ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι πολύ συχνός. Κάποιοι τύποι του ιού μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Αν κριθεί απαραίτητο, ο γυναικολόγος μπορεί να συστήσει HPV Test από το ίδιο δείγμα που έχει γίνει ή λήψη για το ThinPrep Pap Test για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει λοίμωξη από τον ιό.

Έλεγχος για χλαμύδια και γονόρροια

Περισσότερο του 80% των γυναικών που έχουν προσβληθεί από χλαμύδια δεν έχουν συμπτώματα1. Εάν κριθεί απαραίτητο, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει έλεγχο για χλαμύδια και γονόρροια από το ίδιο δείγμα που έχει γίνει η λήψη για το ThinPrep Pap Test.

1 Πηγή: Centers for Disease Control and Prevention. ChlamydiaCDC Fact Sheet. Διατίθεται στην ιστοσελίδα: http://www.cdc.gov/std/Chlamydia/STDFactChlamydia.htm. Τελευταία πρόσβαση 11 Φεβρουαρίου 2015

 

Πηγή : thinpreptest.com