Οι τροφές που θα σας φτιάξουν τη διάθεση!

947

Πολλοί άνθρωποι, όταν νιώθουν στεναχωρημένοι ή στρεσαρισμένοι, καταφεύγουν για παρηγοριά στο ψυγείο τους, στην προσπάθεια να τονωθούν και να φτιάξουν τη διάθεσή τους τρώγοντας συνήθως ένα γλυκό, ή κάτι άλλο που τους αρέσει!

Όπως εξηγούν, ωστόσο, οι ειδικοί, για να έχει αποτέλεσμα αυτή η «τακτική» δεν μπορούμε να τρώμε ό,τι θέλουμε, αλλά συγκεκριμένες τροφές οι οποίες υπόσχονται ότι θα μας «ανεβάσουν» και θα μας τονώσουν.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Sarah Schenker και την ειδικό στην Ψυχολογία της Διατροφής Christy Fergusson, οι 10 κορυφαίες τροφές για καλή διάθεση και ευεξία είναι οι εξής: πασατέμπος, σπόροι chia, σολομός, ρύζι, κινόα, ρεβίθια, καρύδα, σπαράγγια, σπανάκι και τα φασόλια.

Όπως εξηγεί η Δρ. Schenker η υγιεινή διατροφή κρίνεται ακόμη πιο καθοριστική σε περιστάσεις που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες ή έντονο στρες. Από την πλευρά της η Δρ Fergusson σημειώνει πως για να παράγει ο οργανισμός μας τις «ουσίες της χαράς», δηλαδή νευροδιαβιβαστές, πρέπει να παρέχουμε στο σώμα μας μέσω της διατροφής τα κατάλληλα δομικά συστατικά.