Χρήσιμες συμβουλές για όμορφα και υγιή μαλλιά

500

Σίγουρα αυτό που θέλεις από τα μαλλιά σου, είναι να έχουν λάμψη και ομορφιά. Να είναι υγιή και καθαρά. Πολλές φορές όμως στη προσπάθειά σου να φροντίσεις τα  μαλλιά σου, προκαλείς ζημιές χωρίς να το καταλαβαίνεις. Πιο κάτω θα διαβάσεις έξυπνες συμβουλές για να έχεις όμορφα μαλλιά χωρίς μεγάλο κόπο.

Σιλικόνη για τα λεπτά μαλλιά

Τα λεπτά, χωρίς ζωή μαλλιά, είναι ένα από τα πιο συχνά παράπονα των γυναικών. Τα μαλακτικά μαλλιών πολλές φορές αφήνουν τα μαλλιά χωρίς όγκο. Αν σου συμβαίνει το ίδιο, δοκίμασε προϊόντα με σιλικόνη, όπως διμεθικόνη και κυκλομεθικόνη. Αυτά καλύπτουν τα μαλλιά με ένα λεπτό στρώμα που δημιουργεί πιο πλούσια μαλλιά.

Ψάρι και ξηροί καρποί για υγιή μαλλιά

Τα ίδια θρεπτικά φαγητά που είναι ωφέλιμα για το κορμί σου, συμβάλλουν και στην υγεία των μαλλιών. Η πρωτεΐνη και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που περιέχονται στον σολομό και τους ξηρούς καρπούς, ενδυναμώνουν τα μαλλιά. Άλλα συστατικά που βοηθούν είναι αυτά που βρίσκουμε στα φασόλια και τα καρότα.

Πρωτεΐνη για την ψαλίδα

Το βάψιμο των μαλλιών, η λεύκανση, το περμανάντ και το συχνό styling των μαλλιών μπορεί να βλάψει το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα της τρίχας. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ονομάζουμε «ψαλίδα». Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετά προϊόντα που βοηθούν να θεραπεύσουμε τη ζημιά. Συγκεκριμένα, ψάξε για μαλακτικά μαλλιών που περιέχουν πρωτεΐνη, αφού διεισδύουν στην τρίχα και την επανορθώνουν.

Βούρτσιζε προσεκτικά για λιγότερη απώλεια μαλλιών

Μην πιστεύεις τον μύθο ότι το πολύ βούρτσισμα κάνει τα μαλλιά πιο μαλακά και λεία. Πολλές φορές το υπερβολικό βούρτσισμα κόβει τα μαλλιά σου. Μερική απώλεια μαλλιών είναι φυσιολογική: οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν κατά μέσο όρο 50-100 τρίχες την ημέρα. Πρόκειται για τρίχες που σταμάτησαν να μεγαλώνουν. Για να ελαχιστοποιήσεις την απώλεια μαλλιών, χρησιμοποίησε βούρτσες με τις γνωστές «μπαλίτσες» στην άκρη και απέφυγε να βουρτσίζεις τα μαλλιά όσο είναι βρεγμένα.

Απέφυγε τις απότομες αλλαγές στο χρώμα

Τα μαλλιά σου είναι καστανά αλλά πάντα ήθελες να δοκιμάσεις το ξανθό; Μήπως είσαι ξανθή και θέλεις να δοκιμάσεις το μελαχρινό; Έχεις υπόψη σου ότι ρισκάρεις την υγεία των μαλλιών σου με αυτές τις απότομες αλλαγές; Ορισμένοι δερματολόγοι, μάλιστα, συστήνουν να μην κάνετε αλλαγή πέρα από 3 αποχρώσεις μακριά από το φυσικό σου χρώμα.

Άφησε τον στεγνωτήρα στην άκρη

Η συχνή χρήση του στεγνωτήρα είναι επώδυνη για τα μαλλιά και μπορεί μάλιστα να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών. Αν πρέπει να χρησιμοποιήσεις στεγνωτήρα, χαμήλωσε τη θερμοκρασία. Τα λεπτά μαλλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη θερμοκρασία, αλλά ακόμη και η δυνατή τρίχα χρειάζεται φροντίδα και προσοχή. Προστάτευσε τα μαλλιά σου πριν το styling με κάποιο ειδικό προϊόν ενάντια στη θερμότητα.