Οι μοιρασμένοι ρόλοι στο σπίτι ωφελούν τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού

185

Σύμφωνα με τους ειδικούς, βασικό κομμάτι της ευτυχίας ενός ζευγαριού αποτελεί η υγιής σεξουαλική ζωή. Πώς επηρεάζει, όμως, η σύγχρονη καθημερινότητα τη σεξουαλική μας ζωή;

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Georgia αποκάλυψε ότι τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις δουλειές του σπιτιού βοηθούν την σεξουαλική τους ζωή.

Όπως σημειώνει η υπεύθυνη της έρευνας, η καθηγήτρια Ντάνιελ Κάρλσον, το παραπάνω συμπέρασμα έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες έρευνες, σύμφωνα με τις οποίες η σεξουαλική ζωή μειώνεται όταν οι άνδρες συμμετέχουν στις δουλειές του σπιτιού. Ωστόσο, όπως σημειώνει η καθηγήτρια Κάρλσον και η ομάδα της, τα στοιχεία αυτά των προηγούμενων μελετών είναι παρωχημένα και δεν επιβεβαιώνονται από τη σύγχρονη έρευνα.

Η Κάρλσον και οι συνεργάτες της επεξεργάστηκαν δεδομένα από παντρεμένα ζευγάρια με ένα παιδί. Τα ζευγάρια που μοιράζονταν τις εργασίες στο σπίτι, δε βίωναν αρνητικές επιπτώσεις στη σεξουαλική τους ζωή. Ακόμα, τα ζευγάρια που ανέφεραν ότι λειτουργούν με όρους ισότητας στην οικογενειακά ζωή είχαν καλύτερη σεξουαλική ζωή από τα ζευγάρια που διατηρούσαν πιο παραδοσιακούς ρόλους.