Γυμνάσου με τα έπιπλα του σπιτιού σου!

622

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ

Αφού περπατήσαμε τους δρόμους της γειτονιάς μας και ανεβήκαμε τα σκαλιά στη δουλειά και το σπίτι μας, σήμερα πάμε να ανεβάσουμε λίγο τον πήχη. Σύμφωνα με τον κανόνα των «Ασκήσεων κατά τύχη», σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να γυμνάσουμε το σώμα μας με τη βοήθεια των επίπλων μας.

Είναι γνωστό πως το σώμα μας δεν γυμνάζεται μόνο εν κινήσει και δεν απαιτείται να στάξουμε πολλά κιλά ιδρώτα για να ενεργοποιήσουμε τους μυς μας. Πολλές ασκήσεις που είναι σίγουρα πιο κουραστικές από το τρέξιμο χωρίς να τους φαίνεται, μπορούν να μας βοηθήσουν να δώσουμε ωραίο σχήμα στα πόδια μας, χωρίς να χρειαστεί να σπαταλήσουμε πολλές ώρες ή ακόμα και να βγούμε από το σπίτι μας.

housework_h_633_451

Η εκτέλεση της άσκησης είναι απλή. Βάζω την αγαπημένη μου μουσική και πηγαίνω στο τραπέζι του σαλονιού ή στον πάγκο της κουζίνας. Εκεί, ξεκινάνε οι λεγόμενες διατάσεις, βασικό συστατικό ενός μαθήματος που ονομάζεται barre a terre. Ανεβάζουμε το ένα μας πόδι στον πάγκο ή το τραπέζι και προσπαθούμε να φέρουμε τη μύτη μας στο γόνατο. Έπειτα, ρίχνουμε το βάρος μας προς τα κάτω, στο πόδι στήριξης και προσπαθούμε να αγγίξουμε με τα δάχτυλα μας το δάπεδο. Τέλος, επαναφέρουμε το σώμα μας ευθεία με το ένα πόδι να παραμένει πάνω στο έπιπλο, και σηκώνουμε το πόδι στήριξης στα δάχτυλα (releve). Στη συνέχεια κάνουμε το ίδιο και με το άλλο πόδι. Σε κάθε μία από τις θέσεις μένουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα και επαναλαμβάνουμε δύο φορές την άσκηση για το κάθε πόδι.

Εξ αρχής πρέπει να σας πω ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μην πιαστούμε και να μην πονέσουμε σε τέτοιου είδους ασκήσεις. Οπότε ακόμα και αν μετά από μία μέρα είστε ακόμα πιασμένες μην τρομάξετε. Μετά από τις ασκήσεις κάνετε λίγη αποθεραπεία, χαλαρώνοντας στο πάτωμα με τα πόδια σας αγκαλιά.

Καλή επιτυχία!!!!

Από την Βαλεντίνη Βουτσινά

Σχολή χορού Βαλεντίνη

Θησέως 4 Μαρούσι