Πώς να καλύψεις τις άβαφες ρίζες στα μαλλιά;

667

Έχεις λευκά μαλλιά ή σου έχει κατέβει απλά η ρίζα και δεν είσαι σε θέση να πας κομμωτήριο;

Υπάρχουν κάποια κόλπα με τα οποία μπορείς να καλύψεις τις άβαφες ρίζες τις ημέρες που δεν έχεις δυνατότητα να πας στο κομμωτήριο ή γενικώς δεν έχεις χρόνο να τα βάψεις.

  • Αν συνηθίζεις να κάνεις χωρίστρα από μία συγκεκριμένη πλευρά, τότε τα μαλλιά σου έχουν πάρει τη συγκεκριμένη φορά με αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο να έχουν χάσει τον όγκο τους και τα λευκά να ξεχωρίζουν σαν … τη μύγα μες το γάλα. Άλλαξε χωρίστρα. Δοκίμασε να αλλάξεις πλευρά και θα δεις αμέσως πόσο λιγότερο θα φαίνεται η διαφορά.
  • Λούσε τα μαλλιά σου και φούσκωσέ τα με το πιστολάκι. Ο όγκος που θα δώσει στα μαλλιά σου ο αέρας θα τραβήξει το βλέμμα από τη ρίζα. Κράτησε  το στυλ με ένα προϊόν φιξαρίσματος για πιο σίγουρο αποτέλεσμα.
  •  Προτίμησε όταν κάνεις βαφή να κάνεις και κάποιες πιο ανοιχτόχρωμες ανταύγειες. Έτσι μετά από 2 εβδομάδες δεν θα φαίνεται τόσο πολύ η ρίζα σου και θα μπορείς να πάρεις παράταση για το επόμενο ραντεβού στο κομμωτήριο τουλάχιστον για άλλη μία.
  • Χρησιμοποίησε μία ειδική μάσκαρα για μαλλιά που υπάρχει στα καταστήματα καλλυντικών σε διάφορες αποχρώσεις. Το αποτέλεσμα δεν είναι μόνιμο αλλά είναι αρκετά ικανοποιητικό εάν έχεις σε μισή ώρα ένα ραντεβού και δεν θέλεις να αφήσεις τη ρίζα σου να σε προδώσει!