Πως να οδηγήσεις το άλλο σου μισό στην εκκλησία

51917

Νιώθεις ότι αυτή η σχέση θέλεις να κρατήσει για πάντα. Θέλεις να ζήσεις όλη την υπόλοιπη ζωή σου με αυτό τον άνδρα. Ποιο είναι όμως το μυστικό για να μπορέσει να φτάσει μέχρι τα σκαλιά της εκκλησίας; Διάβασε παρακάτω 5 συμβουλές για να κρατήσεις τη σχέση αυτή για πάντα.

1. Πάρε τη ζωή σου σοβαρά

Υγεία, οικονομικά, καριέρα, ψυχική και συναισθηματική ευεξία είναι δική σου ευθύνη και όχι του συντρόφου σου, να λειτουργούν σωστά. Πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι εναπόκειται σε δικές σου πρωτοβουλίες το να βρίσκεται η ζωή σου σε καλό δρόμο.

2. Έκφρασε την ευγνωμοσύνη σου

Αυτό σημαίνει ότι λέμε «ευχαριστώ» στον σύντροφό μας ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα που μας προσφέρει. Και αυτό γιατί πολύ εύκολα μπορεί να θεωρήσει τον άλλον δεδομένο. Αυτή η μικρή λέξη, το «ευχαριστώ» βοηθά κυρίως αυτόν που το λέει να θυμάται και να αντιλαμβάνεται πόσο σημαντικό είναι αυτό που του προσφέρει ο άλλος.

3. Να είσαι αληθινή

Είναι καλό, όταν προκύπτουν προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού να αποφεύγονται τα… δράματα. Να αποφεύγονται να «εκτοξεύονται» κουβέντες για τις οποίες μετά από λίγο είναι σίγουρο ότι αυτός που της είπε θα μετανιώνει. Είναι προτιμότερο, σε τέτοιες περιπτώσεις, να λέει την αλήθεια και έπειτα να απομονώνεται μέχρι να συνέλθει. Να εκφράζει δηλαδή το τι νιώθει, εκνευρισμό, θυμό και οτιδήποτε άλλο και να ζητάει λίγο χρόνο με τον εαυτό του.

4. Εστίασε σε αυτό που σέβεσαι στον σύντροφό σου

Είναι η δουλειά του, είναι η συμπόνοια που δείχνει για τα πάντα, είναι το ότι είναι καλός πατέρας; Οτι και να είναι αυτό, θα πρέπει να είναι το στοιχείο στο οποίο θα πρέπει να εστιάζει ο άλλος. Και αυτό γιατί έτσι θα αρχίσει να τον θαυμάζει, να τον εκτιμά και να βρίσκει και νέα πράγματα που θα τον κάνουν να νιώθει υπερηφάνεια για εκείνον.

5. Αποδέξου ότι ο σύντροφός σου έχει τις δικές του ανάγκες

Ακριβώς όπως και εσύ και εκείνος χρειάζεται συναισθηματική και σωματική ασφάλεια, τακτική επαφή, αναγνώριση, χρόνο για τον εαυτό του και τόσα άλλα. Όταν κάποιος ξοδεύει πολύ χρόνο με τον άλλον, μπορεί να ξεχνά ότι ο άλλος είναι ξεχωριστό άτομο με δικές του ανάγκες. Αυτό, από την άλλη, δεν σημαίνει ότι βάζουμε και τις ανάγκες του άλλου πάνω από τις δικές μας. Χρειάζεται «συνεργασία» για να ευδοκιμήσει μια σχέση.