Πώς να διατηρήσεις νεανικό δέρμα με απλούς τρόπους;

635
Portrait of a woman smiling

Προσέχουμε για να έχουμε και η πρόληψη είναι κάτι που πρέπει να ακολοθούμε σε πολλά θέματα που αφορούν τον οργανισμό μας.

Πιο συγκεκριμένα, η όψη του δέρματος μας εξαρτάται από τη συντήρηση που του κάνουμε.

Πώς θα διατηρήσεις το δέρμα σου όσο πιο νεανικό γίνεται;

1) Πρέπει να κάνεις συχνά απολέπιση. Το ιδανικό θα ήταν να κάνεις μία φορά την εβδομάδα αν μπορείς να βρεις χρόνο.Τα απολεπιστικά προϊόντα βοηθούν την επιδερμίδα να απομακρύνει  τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξει τη χαμένη λάμψη της.

2) Μην πειράζεις τα σπυράκια σου. Όταν σπας τα σπυράκια σου κάνεις τις φυσικές ρυτίδες πιο βαθιές και αποκτάς και μικρές ουλές. Οπότε καλύτερα να σταματήσεις αυτό το κακό συνήθειο.

3) Το κάπνισμα είναι άλλη μία συνήθεια που είναι πολύ βλαβερή για το δέρμα. Καταστρέφει το δέρμα όπως ακριβώς και ο ήλιος μόνο που το κάνει πολύ πιο γρήγορα. Λόγω της πίσσας το δέρμα σκουραίνει και αλλοιώνεται.

4) Φόρα αντιηλιακό συνέχεια, είναι γνωστό ότι ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την γήρανση του δέρματος. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου  αλλοιώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, δύο στοιχεία που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και απαλό. Προτίμησε αντηλιακά μεσαίου δείκτη προστασίας και άπλωσε τα στο δέρμα σου 15 λεπτά πριν από την έκθεσή σου στο ήλιο.

5) Κάνε ολοκληρωμένο καθαρισμό σε αισθητικό τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο. Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και αποφράσσει τους πόρους και τα μαύρα στίγματα.

6) Πρέπει να πλένετε το πρόσωπό σας, διότι σύμφωνα με τους ειδικούς, στο δέρμα συσσωρεύονται καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ρύποι. Επομένως, ένα καλό πλύσιμο κάθε βράδυ έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του δέρματος από τυχόν ερεθιστικές ουσίες.