Γιατί το κόκκινο κάνει τις γυναίκες πιο ελκυστικές στους άντρες;

229

Το κόκκινο είναι το χρώμα που αγαπούν οι άντρες στις γυναίκες, για λόγους που έχουν να κάνουν με τη γυναικεία φύση και τη διέγερσή της

Οι γυναίκες που φορούν κόκκινα είναι πιο ελκυστικές στους άντρες, τουλάχιστον στους άντρες που ήδη τις βρίσκουν γοητευτικές. Κι αυτό δεν είναι εμπειρικό συμπέρασμα, αλλά αποτέλεσμα πρόσφατης έρευνας, η οποία όχι μόνο υποστηρίζει ότι μια κόκκινη νότα στην εμφάνιση μιας γυναίκας μπορεί να την κάνει πιο επιθυμητή στους άντρες, αλλά εξηγεί και το γιατί.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο City της Νέας Υόρκης και δημοσιεύεται στη European Journal of Social Psychology, όλα τα πειράματα αποδεικνύουν ότι το κόκκινο στην εμφάνιση μιας γυναίκας -είτε πρόκειται για μια κόκκινη τσάντα, πόσο μάλλον για κόκκινα εσώρουχα- αυξάνει κατακόρυφα τη γοητεία της και την καθιστά πιο επιθυμητή, τουλάχιστον στους άντρες που ήδη τη βρίσκουν γοητευτική.

Η εξήγηση που δίνεται γι’ αυτή την προτίμηση έχει να κάνει με τη φύση, συγκεκριμένα με το γεγονός ότι η γυναικεία έξαψη είναι συνδεδεμένη στα μάτια του αρσενικού με κοκκίνισμα στα μάγουλα, στο λαιμό και στο στήθος.

«Φαίνεται πως οι ετεροφυλόφιλοι άντρες είναι πολύ ευαίσθητοι στο… κοκκίνισμα των γοητευτικών γυναικών, ακόμα κι αν πρόκειται απλώς για ένα κόκκινο laptop που συμπληρώνει την εμφάνισή τους» δηλώνει ο επικεφαλής της μελέτης Στίβεν Γιανγκ.