4 λέξεις κλειδιά για καλύτερη ποιότητα ζωής

416

Της Ευθυμίας Αθανασιάδου
Τις χρησιμοποιούμε συνειδητά ή ασυνείδητα και σαμποτάρουμε τον εαυτό μας. Είναι στο χέρι σας να τις χρησιμοποιήσετε σωστά για να κάνετε ευκολότερη την ζωή σας!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ
Η φράση “δεν μπορώ” θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όταν πραγματικά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Το να χρησιμοποιείς αυτή την φράση για να μην πεις “δεν θέλω’, λόγω ευγένειας, είναι ένα λάθος που το πληρώνεις με αργό και βασανιστικό τρόπο. Κάθε φορά που δηλώνεις “δεν μπορώ” και είναι ψέμα , το υποσυνείδητο σου το λαμβάνει σαν ανικανότητα και με την πολλή επανάληψη βάζει σε λειτουργία περίπλοκους μηχανισμούς και ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που του θέτεις. Έτσι το σώμα σου θα εμφανίσει προβλήματα τα οποία θα σε κάνουν όντως να μην μπορείς. Άρα καλύτερα μίλα κυριολεκτικά για να γλιτώσεις τα προβλήματα υγείας.

ΠΡΕΠΕΙ
Χρόνια τώρα όλοι οι ψυχολόγοι μας λένε να μην χρησιμοποιούμε το “πρέπει” στην ζωή μας. Δεν πρέπει τίποτα αν δεν είναι επιλογή μας γιατί αλλιώς θα έχει παρόμοιες παρενέργειες στο σώμα μας με το “δεν μπορώ”.

ΝΑΙ
Δεν μπορείς να λες πάντα ναι. Δεν μπορείς να είσαι πάντα το καλό παιδί που δεν χαλάει το χατίρι κανενός γιατί τα ως γνωστόν τα καλά κι ευαίσθητα παιδιά πεθαίνουν νωρίς. Δεν υπάρχει λόγος να ζορίζεις τον εαυτό σου για να μην σε κακοχαρακτηρίσουν. Δοκίμασε για αλλαγή να πεις όχι όταν δεν θέλεις. Δεν φαντάζεσαι από πόσα προβλήματα υγείας θα γλιτώσεις όταν είσαι ξεκάθαρος με τους άλλους και κυρίως με τον εαυτό σου.

ΑΝ
Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε την λέξη “αν” στο παρελθόν π.χ. αν είχα λεφτά θα πήγαινα ταξίδι κ.λ.π. δημιουργούμε αρνητικές δηλώσεις στο παρόν, γιατί είναι σαν να λες ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Ακόμη χειρότερο είναι όμως όταν χρησιμοποιούμε το “αν” για πράγματα του παρελθόντος που έχουμε μετανιώσει. Είναι σαν να δηλώνουμε στον εαυτό μας ότι έχουμε αποτύχει και του ασκούμε σφοδρή κριτική. Ότι έγινε στο παρελθόν δεν αλλάζει οπότε δες το θετικά και αποκόμισε μαθήματα για να χτίσεις το μέλλον σου όπως επιθυμείς. Το μυστικό είναι να γίνεις όσο το δυνατόν πιο συνειδητός και να κάνεις τα πάντα με επίγνωση. Είναι σίγουρο ότι θα ηρεμήσεις.
Ακολούθησε όλα τα παραπάνω και γίνε κύριος του εαυτού σου!

Μ Π Ο Ρ Ε Ι Σ !