Ομελέτα με το υπόλοιπο από το λαδερό μας φαγητό, σήμερα με αρακά!!!! από την Αλεξάνδρα Σουλαδάκη

487

Πάντα όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι και μας μείνει λίγο φαγητό, μπαίνει στο τάπερ και στο ψυγείο, για να χρησιμοποιηθεί σαν συμπλήρωμα μια άλλη μέρα.

Έτσι λοιπόν εγώ, θα σας κάνω αυτή την πολύ γευστική πρόταση, την γρήγορη, την πανεύκολη και την χορταστική, με το υπόλοιπο από το λαδερό που μαγειρέψαμε, σήμερα θα την κάνουμε με τον αρακά, επίσης όμως θα σας πω, πως μπορείτε να την κάνετε και με υπόλοιπο από άλλα λαδερά που περίσσεψαν, φασολάκια φρέσκα, μπάμιες, η μπρόκολο που έχετε βράσει για σαλάτα και δεν φαγώθηκε.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε…

Αδειάζουμε στο τηγάνι μας το υπόλοιπο από τον αρακά  και ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας στο 3 μέχρι ν αρχίσει να τσιτσιρίζει, επειδή το φαγητό μας έχει το δικό του λαδί, δεν ρίχνουμε άλλο, τότε χαμηλώνουμε το μάτι στο 2.

Εν τω μεταξύ, σε μια μικρή λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά, αφού ρίξουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο γάλα για να φουσκώσει.

Τις ποσότητες τις κανονίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσο φαγητό σας έχει μείνει, αν είναι λίγο, λίγα αυγά, αν είναι πολύ περισσότερα.

Μέχρι να χτυπήσουμε τ αυγά, έχει έρθει το τηγάνι στην σωστή θερμοκρασία, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και μόλις πιάσει λίγη κρούστα από γύρω, ρίχνουμε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί μαλακό, ότι έχετε.

Δεν ανακατεύουμε, περιμένουμε λίγο να ψηθεί σιγανά και όταν αυτό γίνει, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και γυρίζουμε την ομελέτα για να ψηθεί και από την άλλη μεριά για λίγο ακόμα και είναι έτοιμη.

Εγώ έχω το διπλό τηγάνι της ομελέτας και είναι πολύ πρακτικό, πουλάνε στην λαϊκή πολύ φθηνά, αν δεν έχετε να πάρετε, είναι πολύ καλό για τις ομελέτες.

Συνοδεύεται  μα μια ωραία σαλάτα εποχής, λίγο ψωμάκι η παξιμάδι και τυρί φέτα…

Και σε μια μπυρίτσα δεν θαλεγα όχι…

ΥΓ. Την συνταγή για την ομελέτα μου την έδωσε η μητέρα της φίλης μου της Ανθής, η κυρία Ιωάννα Σπίθα, παλιά και καλή νοικοκυρά, που δεν είναι πια μαζί μας.

 

Αυτή και αλλες συνταγές της καθημερινότητάς μας θα βρείτε στο βιβλίο μου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ με τίτλο «Τι μαγειρεύουν πάλι αύριο μου λέτε ; θα σας πω εγώ»…

 

FB            #timageirevounpaliavrio

Twitter   #timageirevounpaliavrio