4 κανόνες που δεν πρέπει να παραβείς εάν ερωτεύτηκες στο χώρο εργασίας σου

517

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο ίσα ίσα που είναι και πολύ συχνό μάλιστα. Νούμερο ένα λόγος που δημιουργούνται σχέσεις στο εργασιακό ας περιβάλλον είναι η καθημερινή επαφή που αρκετά γρήγορα θα περάσει στην οικειότητα λόγω των κοινών σας ενδιαφερόντων και από κει στην ερωτική σχέση.

Δεν είπε κανείς πως είναι λάθος μάλιστα υπάρχουν αρκετά ζευγάρια που γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν στη δουλειά τους αρκεί βέβαια να κρατηθούν κάποιες ισορροπίες. Ποιες είναι αυτές;

1. Κρατήστε τις ισορροπίες: Η σχέση σας μπορεί να αναστατώσει τις ισορροπίες στο γραφείο, να κάνει τους συναδέλφους σας να αισθανθούν ότι έχει δημιουργηθεί μια ‘συμμαχία’ που μπορεί να επηρεάσει τη δουλειά. Για αυτό μην αλλάξετε συμπεριφορά στο γραφείο αλλά μόνο στο σπίτι.

2. Να είστε έτοιμοι για τα χειρότερα: Κανείς δεν ξεκινάει μια σχέση με τη λογική ότι θα χωρίσει μια μέρα. Όμως όταν πρόκειται για συνάδελφο καλό είναι να ξέρετε από την αρχή πως θα διαχειριστείτε ένα πιθανό χωρισμό. Πρόκειται εξάλλου για κάποιον που βλέπετε καθημερινά. Μην ανακοινώσετε τη σχέση σας μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι σοβαρή.

3.  Να είστε ειλικρινής: Μην προσπαθείτε να το κρύψετε αλλά ανακοινώστε τη σχέση σας την κατάλληλη στιγμή. Είναι καλύτερο να ενημερώνετε τους συναδέλφους σας για την κατάσταση πριν ξεκινήσουν φήμες που δεν σας ευνοούν.

4. Να παραμείνετε επαγγελματίες: Μην τσακώνεστε στο γραφείο, μην κρατάτε μούτρα και κυρίως μην είστε διαχυτικοί μπροστά στους άλλους. Με λίγα λόγια μην μπερδεύετε τα επαγγελματικά με τα προσωπικά. Όταν ανοίγει η πόρτα του γραφείου η πόρτα του σπιτιού κλείνει και το αντίθετο