Το γάλα “σκοτώνει” την κακοσμία του στόματος

559

Πολλές τροφές, όπως για παράδειγμα το σκόρδο, έχουν έντονη μυρωδιά η οποία μας συνοδεύει για ώρες μετά από κάθε γεύμα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια άλλα τρόφιμα, ικανά να εξουδετερώσουν τις πιο δυσάρεστες οσμές στο σώμα και να λειτουργήσουν σαν… αποσμητικά. Η λύση για μια ακόμη φορά, κρύβεται στην κουζίνα. Ένα από αυτά είναι, μεταξύ άλλων, και το γάλα.

Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο, βρέθηκε ότι καταναλώνοντας μαζί με το γεύμα κάποιο ποτό -το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες νερού και λιπαρά (όπως το γάλα)- μπορείτε να μειώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου στην ανάσα. Τα καλύτερα αποτελέσματα, τα κατέγραψε το πλήρες γάλα (αντί το τύπου light) καθώς τα πολλά λιπαρά, φάνηκε ότι ήταν περισσότερο αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση των οσμών. Αν λοιπόν φάτε κάτι που έχει αρκετό σκόρδο και νιώθετε την αναπνοή σας βαριά, πριν σκεφτείτε να φάτε κάποια τσίχλα, δοκιμάστε να πιείτε λίγο γάλα και θα δείτε άμεσα διαφορά.

Extra tips

Ρυθμίστε τη διατροφή σας και αποφύγετε τα τρόφιμα και τα ποτά που μπορούν να προκαλέσουν κακή αναπνοή. Σε αυτή την περίπτωση η δυσοσμία είναι παροδική και μπορεί να αποφευχθεί.

Να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας όταν ξεφτίζει, περίπου κάθε τρεις με τέσσερις μήνες και να επιλέγετε τον κατάλληλο τύπο σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντιάτρου σας.