Πως μπορεί να μας σώσει το σεξ από τον καρκίνο

839

Ναι το σεξ μας προσφέρει ηδονή και ναι μας αλλάζει την ψυχολογία και χίλιες φορές ναι μας ανεβάζει τη λίμπιντο και μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα για τους εαυτούς μας. Πως όμως βοηθάει στην υγεία μας;

1. Το σεξ μειώνει την πίεση και τα επίπεδα άγχους

Το 2005 έγινε μία μελέτη στη Σκωτία. Ζητήθηκε από εθελοντές να καταγράψουν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα και παράλληλα τους δόθηκαν στόχοι που ήταν στρεσογόνοι, όπως για παράδειγμα να κάνουν μία ομιλία μπροστά σε κόσμο. Αυτοί που έκαναν σεξ είχαν χαμηλότερη πίεση και ξεπερνούσαν το άγχος γρηγορότερα από όσους δεν είχαν κάνει σεξ. Το τακτικό σεξ κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση.

2. Το σεξ δυναμώνει την καρδιά

Το τακτικό σεξ ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα και με άλλους τρόπους. Μελέτη στη Βρετανία έδειξε ότι οι άντρες που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα για μία περίοδο 20 ετών είχαν λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιακή ασθένεια από αυτούς που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά το μήνα. Μετά από μία δεκαετία μάλιστα ο κίνδυνος ξαφνικού θανάτου μειωνόταν κατά 50% σε σύγκριση με αυτούς που δεν έκαναν σεξ.

3. Το σεξ ενδέχεται να προστατεύει από τον καρκίνο

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άντρες που εκσπερματίζουν πιο συχνά μπορεί να έχουν μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, παρότι οι διαφορές δείχνουν να είναι αρκετά περιορισμένες. Τα οφέλη είναι πιο εμφανή σε ό,τι αφορά στον καρκίνο του μαστού. Οι γυναίκες που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά το μήνα διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο να νοσήσουν από καρκίνο του μαστού από τις γυναίκες που δεν κάνουν σεξ.

4. Το σεξ βελτιώνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το συχνό σεξ βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και μας προστατεύει από το κοινό κρύωμα.

5. Το σεξ ανακουφίζει από τον πόνο

Παρότι θεωρητικά η πιο συχνή δικαιολογία των γυναικών είναι ο πονοκέφαλος, στην πραγματικότητα οι έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανίες αισθάνονται καλύτερα μετά τη σεξουαλική επαφή. Οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται μετά τον οργασμό και η ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών οργάνων προφανώς βοηθούν.