Έχετε διαλέξει το σωστό σουτιέν;

485

Είσαι σίγουρη ότι φοράς το σωστό σουτιέν – και ότι το φοράς με το σωστό τρόπο; Υπάρχουν ορισμένα λάθη που οι περισσότερες γυναίκες κάνουν στην επιλογή και τη χρήση του:

Σου πέφτουν οι τιράντες

Υπάρχουν πολλοί που λένε ότι κάθε φορά που φοράς ένα σουτιέν, πρέπει να ξανασφίγγεις (αλλά όχι υπερβολικά) τις τιράντες του σουτιέν σου. Από την άλλη, υπάρχουν γυναίκες που δεν ασχολούνται με το φιξάρισμά τους ποτέ ξανά μετά την αγορά του εσωρούχου. Το σωστό είναι κάπου στη μέση:

Φρόντισε μετά τουλάχιστον από κάθε πλύσιμο να ξανασφίγγεις τις τιράντες και πέτα από τα συρτάρια σου κάθε παλιό και ξεχειλωμένο σουτιέν, που δεν σου προσφέρει πλέον την κατάλληλη στήριξη. Επιπλέον, έχε στο νου σου πως τιράντες που γλιστρούν από τους ώμους σου είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε κακή στάση σώματος (στην προσπάθειά σου να τις συγκρατήσεις) και τελικά σε πόνους στην πλάτη και τον αυχένα.

Δεν διαλέγεις το σωστό σουτιέν

Το σουτιέν πρέπει να επιλέγεται όχι μόνο με κριτήριο το μέγεθος του στήθους αλλά και με κριτήριο την περίμετρο της πλάτης.

Κρατάς για πολύ καιρό τα σουτιέν σου

Η σωστή στήριξη και εφαρμογή του σουτιέν είναι απολύτως σημαντική και, για αυτόν τον λόγο, εκείνα που χρησιμοποιείς συχνά πρέπει να τα αλλάζεις κάθε 9-12 μήνες!

Όχι στα «μαξιλαράκια»

Μπορεί να τονώνουν τη γυναικεία αυτοπεποίθηση, αλλά ειδικά στην περίπτωση που μετά την αφαίρεση του αισθάνεστε πόνους, μικρές κράμπες ή μειωμένη αισθητικότητα ειδικά στα πλάγια του στήθους, είναι η ώρα να τα αποχωριστείτε