Ποια σημάδια σου δείχνουν ότι έχεις σχέση με ένα “ψυχοπαθή”

563

Πολλές από εμάς ξέρουμε τι θέλουμε από έναν άνθρωπο και στην προσπάθειά μας να ξεκινήσουμε μια σχέση και να την κάνουμε να πετύχει μπορεί να ρίξουμε πολύ, μα πάρα πολύ νερό στο κρασί μας. Πως όμως θα βεβαιωθούμε ότι ο άνθρωπος μας, η σχέση μας έχει κι αυτή σώας τας φρένας και μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί του προς ένα καλύτερο αύριο και όχι προς το Δαφνί;

1. Ψεύδεται ασυστόλως

Δεν σου δίνει ποτέ συγκεκριμένες πληροφορίες για το πρόγραμμα του κι όταν το κάνει δεν είναι ποτέ αρκετά λεπτομερής. Ή μπορεί να σου ορκίζεται ότι έμεινε όλο το βράδυ στο σπίτι βλέποντας ταινίες, ενώ στην πραγματικότητα ξεσάλωνε μεθυσμένος στα κλαμπ, ένας Θεός ξέρει με ποιους. Τα ψυχάκια είναι πολύ καλά εκπαιδευμένοι ψεύτες και ίσως χρειαστεί κάποιος καιρός για να τους ξεσκεπάσεις. Όμως όταν κάποιος δεν μπορεί να σου πει αβίαστα πού ήταν, τι έκανε και με ποιον, έχει πρόβλημα και δεν αξίζει ν’ ασχολείσαι περισσότερο μαζί του. Άσε που συνήθως οι γυναίκες στο ψέμα έχουν ένστικτο και το μυρίζονται κατευθείαν.

2. Φάσκει και αντιφάσκει

Οι ψυχοπαθείς βρίσκονται σε σύγχυση ως προς το τι θέλουν. Τη μια μπορεί να σου λένε ότι ψάχνουν το απόλυτο ταίρι τους και την αμέσως επόμενη ότι θέλουν απλά να «περνάνε καλά». Ένας τέτοιος τύπος απλά αυτοαναιρείται κι αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Όπως κι εσύ, έτσι κι εκείνος οφείλει να ξέρει τι ψάχνει στη ζωή του. Αν αμφιταλαντεύεται, σίγουρα δεν είναι αυτό που ψάχνεις εσύ.

3. Παραλογίζεται και σε ελέγχει διαρκώς

Σε περνάει συνεχώς από κόσκινο προκειμένου ν’ ανακαλύψει «ύποπτες κινήσεις» και να σε κατηγορήσει για απιστία. Μπαίνει στο προφίλ σου στο Facebook πιο συχνά απ’ ότι στο δικό του ή –χειρότερα- σου ζητάει να φτιάξετε κοινό προφίλ για να πάψεις να μιλάς με άλλους άντρες (το πρώτο βήμα για να σε ελέγξει). Παράλληλα σου στέλνει ασταμάτητα γραπτά μηνύματα και γίνεται έξαλλος αν κάνεις περισσότερο από δέκα δεύτερα ν’ απαντήσεις. Μην απαντάς. Θα σκαρφιστεί χίλιες δικαιολογίες για να σου αποσπάσει τους κωδικούς σου. Θα σε φλομώσει στα κολακευτικά σχόλια, θα σου δείξει ότι «νοιάζεται» και θα προσπαθήσει να σε πείσει ότι «απλά» θέλει να σε τσεκάρει. Από ‘δω, από εκεί, τελικά θα σε τουμπάρει και πάρει τις πληροφορίες που θέλει. Μην μπεις στον πειρασμό να του παραχωρήσεις πρόσβαση στους λογαριασμούς σου, σαν ένδειξη εμπιστοσύνης ή με τη δικαιολογία ότι κάτι τέτοιο σας φέρνει πιο κοντά. Το μόνο που φέρνει πιο κοντά αυτή η συμπεριφορά είναι η απόλυτη τρέλα.Απλά άρχισε να τρέχεις στην αντίθετη κατεύθυνση από εκείνον. Σχέση θέλεις όχι δεσμοφύλακα.

4. Παίζει μαζί σου

Φυσιολογικά, όλα τ’ αγοράκια διασκεδάζουν με τα ψυχολογικά παιχνίδια αλλά το ξεπερνάνε όταν πατήσουν την εφηβεία. Αντίθετα, ο δικός σου μπορεί να έχει ενηλικιωθεί προ πολλού τυπικά, αλλά συμπεριφέρεται ακατανόητα. Τη μια μέρα μπορεί να σε πνίγει στα γλυκόλογα, στα μηνύματα και τα πολύωρα τηλεφωνήματα και την επόμενη να εξαφανίζεται, σαν να άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Μετά ξανά-εμφανίζεται κι άντε πάλι από την αρχή. Αν δεν έχεις άφθονο ελεύθερο χρόνο για σπαταλήσεις άδικα, καλύτερα να παραιτηθείς από την υπόθεση του και να μην περιμένεις τα φεγγάρια του

5. Σε συγκρίνει

Τα ψυχάκια τείνουν να σε συγκρίνουν με τις πρώην τους, όχι απαραίτητα γιατί είναι κολλημένοι μαζί τους αλλά γιατί τη βρίσκουν με το να ξυπνούν τις ανασφάλειες σου. Επιπλέον, κάθε ψυχάκι φτιάχνεται με την ιδέα ότι έχει τη δύναμη να σε υποτιμά, να σε κατακρίνει και να σε κάνει να νιώθεις ευάλωτη, ενώ ταυτόχρονα στήνει υποσυνείδητα το σκηνικό για τον επόμενο καυγά.

6. Λέει πως σ’ αγαπά

Όλες ονειρευόμαστε έναν άντρα που μας εξομολογείται τον έρωτα του σαν σε σκηνή από ρομαντική ταινία και που είναι τρελός για μας. Όμως όταν ο δικός σου ομολογήσει ότι σ’ αγαπάει ήδη από το τρίτο ραντεβού είναι σκέτα τρελός. Όχι γιατί δεν το αξίζεις, αλλά γιατί κανένας φυσιολογικός άνθρωπος στον κόσμο δεν ερωτεύεται πραγματικά τόσο γρήγορα κι αν τυχόν ερωτευτεί πραγματικά τόσο γρήγορα, αποκλείεται να το ομολογήσει. Είναι τόσο απλό.

7. Είναι νάρκισσος

Όταν βγαίνεις μ’ έναν ψυχοπαθή πρέπει να πάρεις απόφαση ότι εκείνος είναι καλύτερος από σένα σε όλα. Θέλει να φαίνεται πάντα πιο έξυπνος, πιο όμορφος, πιο διασκεδαστικός, πιο ενημερωμένος από σένα. Αν αυτά που λέει ο δικός σου σε υποψιάζουν ότι την έχει ψωνίσει, μπορείς να είσαι σίγουρη ότι σου έχει κληρώσει το «λαχείο».

8. Χάνει τον έλεγχο

Αν ο καλός σου σού έχει καταφέρει ποτέ γροθιά, ή έστω σε έχει σπρώξει επίτηδες πάνω στον θυμό του είναι σαφές ότι χρειάζεται άμεσα επαγγελματική βοήθεια κι ότι η αγάπη σου δεν είναι αρκετή για να τον σώσει. Τα ψυχάκια καταφεύγουν συχνά στη σωματική ή και τη λεκτική κακοποίηση. Αν εκείνος σου φωνάζει, ουρλιάζει μπροστά στο πρόσωπο σου ή κραδαίνει τη γροθιά σου απειλώντας να σε χτυπήσει σημαίνει ότι θέλει βοήθεια κι εσύ επίσης. Οτιδήποτε τέτοιο είναι αρκετό για να τον αφήσεις. Ακόμη κι αν την επόμενη μέρα σέρνεται κλαίγοντας σπαραχτικά στα πόδια σου γεμάτος ενοχές -κλασική τεχνική- αυτό πρέπει να είναι το τέλος της μικρής σας ιστορίας.

9. Είναι μανιακός με τις γάτες

Τώρα θα μου πεις που κολλάει αυτό. Καθόλου τυχαία, οι περισσότεροι άντρες συμπαθούν τα σκυλιά περισσότερο από τις γάτες. Η αδυναμία στις γάτες είναι αποκλειστικά γυναικείο προνόμιο που και πάλι αποτελεί ένδειξη μούρλας όταν ξεπερνάει ένα όριο. Αν ο δικός σου έχει στο σπίτι του περισσότερες από δύο τρεις γάτες είναι ξεκάθαρο πως έχει ξεφύγει. Μην ρωτάς γιατί… Απλά πίστεψε μας.