Η δυσμηνόρροια ταλαιπωρεί: Τα αίτια και η αντιμετώπιση της

101
Δρ. Στέφανος Παππάς – Μαιευτήρας Γυναικολόγος – Χειρουργός Μαστού

Το διάφραγμα της μήτρας αποτελεί μια εκ γενετή ανωμαλία της μήτρας που προκύπτει από ένα «τοίχωμα» που διατρέχει κατά μήκος την κοιλότητα της μήτρας, διαχωρίζοντας τη μήτρα είτε μερικώς είτε σε πλήρη μορφή σε δύο κοιλότητες. Το διάφραγμα συνδέεται συνήθως με τον υψηλότερο κίνδυνο αποβολών σε μια γυναίκα.

Η αρτιότητα της μήτρας και του τραχήλου είναι συνδέεται με τη γονιμότητα της γυναίκας και ενδεχόμενες ανατομικές ανωμαλίες εις βάρος τους συχνά μειώνουν τη δυνατότητά τους να παράσχουν το κατάλληλο περιβάλλον για την εμφύτευση και ανάπτυξη του εμβρύου και συνδέονται με προβλήματα υπογονιμότητας.

Συμπτώματα

Το διάφραγμα της μήτρας, όπως και οι περισσότερες συγγενείς ανωμαλίες που δεν αποφράσσουν το γεννητικό σύστημα, συνήθως είναι ασυμπτωματικές και δύναται να αποκαλυφθούν μετά από λεπτομερή διερεύνηση της υπογονιμότητας.

Θεραπεία

Η θεραπεία βασίζεται εξ’ ολοκλήρου στο τι επιθυμεί η ασθενής. Επίσης σημαντικό είναι το αναπαραγωγικό της ιστορικό και τα σχέδιά της για τη μελλοντική της γονιμότητα. Σε αντίθεση με άλλες ανωμαλίες της μήτρας, το διάφραγμα της μήτρας μπορεί να θεραπευθεί πλήρως μέσω μιας υστεροσκοπικής διαδικασίας. Η υστεροσκόπηση γίνεται με είσοδο κάμερας από τον τράχηλο στο εσωτερικό της μήτρας. Η εν λόγω διαδικασία έχει το πλεονέκτημα ότι ταυτόχρονα με τη διάγνωση γίνεται και η θεραπεία (χειρουργική διόρθωση).


* Ο Δρ. Στέφανος Παππάς είναι διακεκριμένος γυναικολόγος-μαιευτήρας στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε με επιτυχία  με επιτυχία τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ αργότερα έλαβε τον Τίτλο της Ιατρικής του Ειδικότητας στην Μαιευτική Γυναικολογία. Κομβικό ρόλο στην καριέρα του διαδραμάτισε η εξειδίκευση του ως μαιευτήρας-γυναικολόγος για οροθετικές γυναίκες καθώς έχει φέρει στον κόσμο δεκάδες υγιή παιδιά οροθετικών γυναικών και έχει λάβει αναγνώριση για το έργο του.

Ο Δρ. Στέφανος Παππάς διαθέτει πολυετή εκπαίδευση και εργασιακή εμπειρία σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας και του εξωτερικού ως γυναικολόγος-μαιευτήρας και ως χειρουργός μαστού.

Διατηρεί ένα σύγχρονο ιατρείο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Ιλίσια, όπου οι ασθενείς του λαμβάνουν προσωποποιημένη  και αποτελεσματική φροντίδα με σύγχρονες μεθόδους και πρωτοποριακές τεχνικές από τον χώρο της Ιατρικής, για θέματα όπως: η εγκυμοσύνη και ο τοκετός, ο προγεννητικός έλεγχος, για διάφορες γυναικολογικές παθήσεις, ο καρκίνος, η εμμηνόπαυση ενώ πραγματοποιεί ετήσιες εξετάσεις γυναικολογικές και ενημέρωση των εφήβων. 
Περισσότερες πληροφορίες:

 

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. I enjoy you because of your entire efforts on this web site. Betty enjoys conducting research and it’s obvious why. All of us know all relating to the compelling method you deliver sensible things by means of the web site and in addition improve participation from some others on the area of interest plus my daughter is without a doubt being taught a lot. Take pleasure in the remaining portion of the year. You are performing a powerful job.

  2. There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That is a nice level to carry up. I supply the thoughts above as basic inspiration but clearly there are questions like the one you deliver up where a very powerful thing might be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged around issues like that, but I am sure that your job is clearly identified as a good game. Both girls and boys really feel the influence of only a moment’s pleasure, for the remainder of their lives.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here