Οι τάσεις στη διακόσμηση για το 2015

353

Προφανώς και δεν μπορείς να ανανεώνεις ριζικά το σπίτι σου κάθε σεζόν που εμφανίζονται οι νέες τάσεις στη διακόσμηση, αλλά μπορείς να εμπνευστείς κάνοντας συχνές μικροαλλαγές ή να υιοθετήσεις κάποιες μεγάλες για αρκετό χρονικό διάστημα. Είπαμε λοιπόν να δούμε τις φρέσκες ιδέες για το 2015 και να τις εντάξουμε στο σπίτι μας κάνοντας mix and match ή απλά βάζοντας όλο το στιλ σε έναν κοινό χώρο όπως είναι το σαλόνι. Ποιές είναι οι φετινές πιο hot τάσεις στη διακόσμηση;

tasis-sti-diakosmisi-gia-2015

Ας ξεκινήσουμε με τις χρωματικές τάσεις που είναι βασικό κομμάτι των χώρων του σπιτιού. Τα παστέλ, το λευκό, το λαδί και και το γκρι είναι μόνο μερικά από τα χρώματα με τα οποία μπορείς να επενδύσεις στους τοίχους, τις κουρτίνες ή μικρά διακοσμητικά.

tasis-sti-diakosmisi-gia-20151

Το industrial δεν πρόκειται να φύγει από τη μόδα και αυτό χαροποιεί όσους έχουν επιλέξει αυτό ως βασικό στιλ διακόσμησης για το σπίτι τους. Εσύ μπορείς να το δοκιμάσεις στην κουζίνα με μεταλλικά σκεύη σε σκούρα κυρίως χρώματα, τοίχο με ψηφιδωτά και πολλές λεπτές λάμπες που κρέμονται από το ταβάνι στη σειρά.

tasis-sti-diakosmisi-gia-20154

Μία νεανική τάση που αγαπήσαμε φέτος είναι ο τοίχος σε στιλ μαυροπίνακα. Ενδείκνυται για την κουζίνα όπου μπορείς να κάνεις color block με καρέκλες και τραπέζι σε έντονο χρώμα αλλά και για να γράφεις το μενού της εβδομάδας ή νέες συνταγές που θέλεις να δοκιμάσεις.

tasis-sti-diakosmisi-gia-20153

Εφόσον το vintage style βρίσκεται κυριολεκτικά παντού, δεν θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε στο κομμάτι της διακόσμησης. Απόκτησε έναν ιδιαίτερο καναπέ από βελούδο ή μία μεγάλη εντυπωσιακή πολυθρόνα και ένα μεγάλο ξύλινο καθρέφτη για το σαλόνι.

tasis-sti-diakosmisi-gia-20152

Το ανατολίτικο ύφος μπαίνει με ένταση στο σπίτι σου και το επιλέγεις μέσα από διακοσμητικά ή μικρές διακριτικές πινελιές. Σατέν μαξιλάρια σε σμαραγδί χρώμα, χρυσά κλουβιά σε διάφορα μεγέθη για αρωματικά κεριά ή ρεσό, χρυσοί μικροί ελέφαντες ως διακοσμητικό και ριχτάρια για τον καναπέ σε nude.