8 λόγοι να γιορτάσεις το χωρισμό σου

462

Όποτε τερματίζεται μία σχέση είτε είναι δική σου επιλογή είτε δική του, πάντα θα σε βρει σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ο χωρισμός είναι πάντα επώδυνος για ένα ζευγάρι αλλά ακόμα περισσότερο όταν γίνεσαι αποδέκτης της απόρριψης κάποιου με τον οποίο ήλπιζες μέχρι χτες ότι θα μοιραζόσουν ένα κοινό μέλλον. Όταν λοιπόν μαζέψεις τα κομμάτια σου θα καταλάβεις ότι υπάρχουν 8 λόγοι που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα και που η σχέση έληξε για καλό δικό σου

1. Κερδίζεις σε αγάπη
Όσο είσαι σε σχέση μπορεί να ξεχνάς πως ο έρωτας δεν είναι η μόνη μορφή αγάπης που σε τρέφει και γαληνεύει την ψυχή σου. Όταν χωρίζεις όμως και εισπράττεις καθημερινά την ηθική και έμπρακτη υποστήριξη των φίλων και της οικογένειας σου συνειδητοποιείς πόσο πολύτιμες είναι αυτές οι σχέσεις για σένα και δένεσαι ακόμα περισσότερο μαζί τους.
2. Γίνεσαι φίλη με τον εαυτό σου
Στην αρχή νιώθεις σαν την καλαμιά στον κάμπο και είναι χάλια, ιδιαίτερα όταν χωρίζεις μετά από μια μακροχρόνια σχέση συμβίωσης. Όμως, όσο συνηθίζεις να ξυπνάς μόνη σου το πρωί και να επιστρέφεις σ” ένα άδειο σπίτι το βράδυ τόσο περισσότερο ανεξάρτητη και αυτάρκης νιώθεις κι αυτό ανεβάζει την αυτοπεποίθηση σου. Έτσι καταλαβαίνεις ότι μπορεί να είσαι μόνη σου αλλά δεν νιώθεις πια μοναξιά κι αυτό σε βοηθάει να δημιουργήσεις πιο υγιείς σχέσεις στο μέλλον που να βασίζονται στην ελεύθερη επιλογή κι όχι στην απελπισία.

3. Βλέπεις πιο καθαρά
Μπορεί να νιώθεις ότι έχεις χάσει τον κύριο Τέλειο, αλλά καθώς περνάει ο καιρός διαπιστώνεις ότι τελικά δεν ήταν και τοοόσο μεγάλο κελεπούρι. Για την ακρίβεια δεν σου λείπουν καθόλου η ψυχρότητα του, τα σκληρά λόγια του ή η διαρκής κριτική κι η ειρωνεία του και συνειδητοποιείς ότι περνάς πολύ καλύτερα χωρίς εκείνον. Έτσι συνειδητοποιείς ότι όντως εκείνος δεν ήταν ο σωστός άνθρωπος για σένα.
4. Μαθαίνεις ν” αγαπάς
Ενώ σκαλίζεις το παρελθόν για να καταλάβεις τι πήγε στραβά, ανακαλύπτεις πώς εξελίχθηκαν τα συναισθήματα σου σε κάθε φάση, αναγνωρίζεις τα δικά σου λάθη και μαθαίνεις πώς να λειτουργείς πιο αρμονικά μέσα σε μια σχέση. Ταυτόχρονα ενώ καταφέρνεις να επιβιώσεις παρά το πικρό τέλος του έρωτα σας, φτάνεις να παραδεχτείς στον εαυτό σου ότι όσα έζησες άξιζαν τον κόπο κι έτσι δεν φοβάσαι να εμπιστευτείς ξανά την καρδιά σου. Ως σοφότερη την επόμενη φορά θα τα καταφέρεις καλύτερα.
5. Ανακαλύπτεις τις κρυφές σου δυνάμεις
Η ζωή με ένα αρσενικό στο πλευρό σου μπορεί να κυλάει πιο εύκολα από πρακτική άποψη. Όμως όταν μένεις μόνη σου κι αναγκάζεσαι να χειριστείς διάφορες καταστάσεις χωρίς τη βοήθεια κανενός (από το να επιστρέφεις μόνη σου στο σπίτι τη νύχτα μέχρι να διορθώνεις τη βρύση που στάζει) συνειδητοποιείς ότι είσαι ικανή να τα βγάλεις πέρα μια χαρά και γίνεσαι πιο δυνατή μπροστά στις αντιξοότητες.

6. Γεμίζεις σημαντικές εμπειρίες
Με κάθε σχέση που κάνεις ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου: νέα πρόσωπα, ένας άλλος κύκλος ανθρώπων, νέες δραστηριότητες και αντιλήψεις ζωής. Η επαφή με πρωτόγνωρες καταστάσεις ανοίγει το μυαλό σου, σου δίνει μια πιο ολοκληρωμένη αντίληψη της πραγματικότητας γύρω σου και οξύνει τον νου σου. Με άλλα λόγια κάθε σχέση αυξάνει την κοινωνική νοημοσύνη σου και αυτό σε βοηθάει να πορευτείς καλύτερα στη ζωή.
7. Ξεχωρίζεις τι είναι σημαντικό για σένα
Πριν από αυτή τη σχέση μπορεί να υπερεκτιμούσες κάποιες ιδιότητες ή χαρακτηριστικά των ανθρώπων που τελικά μπορεί να μην συμβάλλουν καθόλου στην ευτυχία σου. Πιθανόν να συνειδητοποιήσεις για παράδειγμα ότι μια ωραία προσωπικότητα είναι πιο σημαντική από την ωραία εμφάνιση, ή ότι η αποφασιστικότητα και η θέληση για ζωή είναι πιο σημαντικές από ένα γεμάτο πορτοφόλι. Έτσι μαθαίνεις τι είναι πραγματικά σημαντικό για σένα ως προς το κοινωνικό προφίλ, τη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα ενός άντρα κι έχεις περισσότερες πιθανότητες να γοητευτείς από τον κατάλληλο την επόμενη φορά: μόνο όταν ξέρεις τι θέλεις έχεις πιθανότητες να το βρεις κάποια μέρα.
8. Είσαι ελεύθερη να… δεσμευτείς
Αφού απαλλαγείς από μια αδιέξοδη σχέση, είτε αυτό συμβεί με δική σου πρωτοβουλία είτε αναγκαστικά, έχεις την ευκαιρία να ριχτείς ξανά στον στίβο της αναζήτησης συντρόφου και με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις αυτή τη φορά. Ο χωρισμός, ο κάθε είδους χωρισμός πάντα πονάει αλλά αφού αποδεχτείς μέσα σου το αναπόφευκτο αυτής της εξέλιξης και δώσεις στον εαυτό σου το χρόνο και το περιθώριο να αναρρώσει έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρεις την ερωτική ευτυχία ως πιο ώριμη και πιο κατασταλαγμένη μέσα σου. Και τότε θα μπορείς ν” αναγνωρίσεις -από πρώτο χέρι πια- ότι όντως αυτός ο χωρισμός ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σου.