Σοκολάτα… η τέλεια τροφή για τον εγκέφαλο!

985

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η τόσο ενοχοποιημένη σοκολάτα αποτελεί το καλύτερο μενού για τον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα βοηθά τις εγκεφαλικές λειτουργίες, ιδιαιτέρως όσο γερνάμε, περισσότερο και από την αερόβια γυμναστική.

Για να συμβεί βέβαια αυτό θα πρέπει να καταναλώσετε ΠΟΛΛΗ σοκολάτα! Και για όσους από εσάς σπεύσουν να τρέξουν στο πλησιέστερο περίπτερο με τα σάλια να τρέχουν από το στόμα σας, μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ. Αν αντέχετε να καταναλώνετε καθημερινά 1 κιλό καθαρή σοκολάτα ή 20 κιλά γλυκισμάτων σοκολάτας του εμπορίου, τότε σύμφωνα με την Oxford University Press, θα έχετε μυαλό “ξυράφι”!

Για την έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature Neuroscience, μια ομάδα επιστημόνων από τα πανεπιστήμια Columbia και NYU, χορηγούσαν ημερησίως φλαβανόλες, που είχαν εξαχθεί από πούδρα κακάο, σε έναν μικρό αριθμό υγιών ανθρώπων 50 – 69 ετών.

Στους μισούς συμμετέχοντες δίδονταν μικρή δόση φλαβανολών ενώ στους υπόλοιπους μισούς μεγάλη δόση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα που λάμβανε μεγάλη δόση εμφάνισε πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε διάφορα τεστ για την μνήμη και εν γένει την εγκεφαλική δραστηριότητα, από την ομάδα που λάμβανε την μικρή δόση.

Αν και είναι αδύνατον να αναπαραχθεί η έρευνα σε πραγματικές συνθήκες, μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να απολαύσετε την αγαπημένη σας σοκολάτα!